Rolul activităților extrașcolare în formarea și dezvoltarea copiilor

Activitățile extrașcolare realizate dincolo de procesul de învățare își au rolul și locul bine stabilit în formarea personalității copiilor. Educația unui copil nu se realizează doar într-un cadru formal (grădinițe, școli), ci și prin activități extrașcolare și extracurriculare.

Aceste activități au ca scop identificarea și cultivarea corespondenței optime dintre aptitudini, talente, cultivarea unui stil de viață civilizat, precum și stimularea comportamentului creativ. Copiii participă cu însuflețire și dăruire la astfel de activități, iar succesul este garantat dacă ai încredere în imaginația, bucuria și dragostea din sufletul copiilor, dar să îi lași pe ei să te conducă spre acțiuni frumoase și valoroase.

Lumea în care se nasc copiii de astăzi este una complexă, într-o permanentă schimbare, iar aceștia trebuie pregătiți să înțeleagă și să accepte provocările într-un mod practic, creativ, inovator.

Iată câteva imagini sugestive cu astfel de activități organizate în școala noastră cu elevii clasei I în cadrul programului „Școala Altfel 2017”.

Prof. Anca Străuțiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *