Proiect  educațional GEO – S.L.I.M.

Elevi din clasele V – VIII de la Liceul Tehnologic „Ilie Măcelariu” Miercurea Sibiului, au participat vineri 26 mai 2017, în cadrul Proiectului Educațional GEO – S.L.I.M, la un concurs interdisciplinar, organizat de Școala Gimnaziala nr. 4 Sibiu.

Au fost prezente 28 de echipaje de la diferite școli din municipiul si județul Sibiu. Fiecare echipaj a fost format din doi elevi. Liceul Tehnologic  „Ilie Măcelariu” a participat cu 6 echipaje coordonate de profesor geografie Delia Scarlat.

         Concursul și-a propus implicarea elevilor în activităţi interdisciplinare dar și interacțiunea cu specialiști din diferite domenii aflate în strânsă legătură cu natura: silvicultura, meteorologia, și salvamontul.

         A fost o competiție activă și atractivă, elevilor, fiindu-le solicitate cunoștiințe de geografie, meteorologie turistică, istorie, literatură și științe ale naturii.

         Această activitate educațională de tip concurs s-a desfășurat pe două secțiuni, departajarea făcându-se prin acumulările de puncte obținute la fiecare probă din cadrul secțiunilor.

         Secțiunile de concurs au fost următoarele:

  1. Cetăți medievale din Transilvania, a fost o probă de eseuri și prezentare PPT. Fiecare echipaj a redactat un eseu, după anumite cerințe impuse de regulamentul concursului, despre o cetate din Transilvania și a realizat un PPT despre cetatea respectivă.
  2. Spațiul geografic și turistul – probă teoretică și practică

         La această secțiune a concursului s-au desfăşurat trei probe, respectiv:

  1. a) Proba teoretică de cunoaștere a noțiunilor geografice, științe ale naturii și meteorologie turistică, specifice fiecărei categori de vârstă.
  2. b) Proba practică, de identificare și recunoaștere a florei din Munți Cindrel, pe baza unor elemente naturale specifice: crengi cu frunze din diferite specii arboricole.
  3. c) Proba estetică și creativă care a constat în realizarea unui acrostih o temă dată de responsabilii activității. Echipajele formate din elevi aparținând claselor V – VI au avut cuvântul „Pădurea”, iar cei din clasele VII – VIII au avut cuvintele „Malul Cibinului”. Acrostihul a fost scris pe o foaie A3, iar în spațiul rămas, elevii au desenat diferite elemente din natură care să susțină tema.

 

         În urma punctajului obținut, elevii noștri au fost printre cei mai buni.

         Premiul I (clasele V – VI), echipajul format din elevii Ionuț Topîrcean și Loredana Farcaș;

         Premiul III (clasele V – VI), echipajul format din Tudor Alexia Iris și Șaitiș Daria;

         Premiul I (clasele VII – VIII), echipajul format din elevii Oarga Denis Ioan și Iancu Elena;

         Premiul II (clasele VII – VIII), echipajul format din elevii Robert Cetean și Sebastian Mihai Gârlonța.

         Elevii s-au implicat și au demonstrat interes și motivație în realizarea cu succes a tuturor cerințelor impuse de concurs. Au comunicat și s-au ajutat reciproc, demonstrând că sunt adevărați colegi și prieteni.

        

         FELICITĂRI  TUTUROR!

Prof. Scarlat Delia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *