Festivalul- concurs ,,CDIdei în cărți,, -ediția a III-a , 18 mai 2017, nivel regional

Motto:
,,Carte frumoasă, cinste cui te-a scris
Încet gândită, gingaș cumpănită;
Mâinile mele, care te-au deschis. ,, ( T. Arghezi )

În cadrul Liceului Tehnologic ,, Ilie Măcelariu,, – Miercurea Sibiului s-a desfășurat Festivalul – concurs ,, CDIdei în cărți,, inițiat de Casa Corpului Didactic Sibiu, în parteneriat cu Facultatea de Litere și Arte Sibiu, Biblioteca ,, Astra ,, Sibiu și cu unități școlare din cinci județe: Suceava, Mureș, Gorj, Cluj și Sibiu.
Scopul festivalului- concurs este acela de a asigura cadrul pentru dezvoltarea , demonstrarea și manifestarea competențelor cheie, utilizând metode ale educației nonformale. La nivel regional, obiectivele Festivalului- concurs ,, CDIdei în cărți în anul 2017,, sunt : dezvoltarea abilităților de lectură, a competențelor infodocumentare și a competențelor TIC și de comunicare pentru cel puțin 900 de elevi din unitățile înscrise, valorificând informații din domeniul culturii și civilizației.
De la Liceul Tehnologic ,, Ilie Măcelariu,, Miercurea Sibiului s-au înscris șapte echipe, coordonate de profesorii: Lavinia Ludoșan, Cristina Brădilă ,Diana Mincu-Mușat și Alina Dobrin , reprezentând categorii de vârstă diferită: clasele a V-a, a VI- a, a VII-a și a VIII-a, responsabil pe unitate fiind d-na prof. Lavinia Ludoșan.
Participarea la concurs a presupus un efort deosebit al elevilor și al profesorilor îndrumători, echipele având de parcurs mai multe etape în vederea realizării produselor finale. Toți elevii au citit câteun volum diferit pentru fiecare echipă, tema din acest an fiind Cultură și civilizație, apoi au realizat o fișă a lucrării citate, conținând următoarele : titlul lucrării, autorul, anul apariției, editura, tipul lucrării, alte informatii relevante, numele echipei și coordonatorul, clasa și denumirea unității, și bineînțeles, rezumatul acțiunii. Lectura a fost din plin valorificată, următorul pas fiind crearea unui obiect sau a unei machete simbol pentru volumul ales. Produsul final realizat a fost prezentat de fiecare echipă, utilizându-se extrase din lucrări.
Activitatea de evaluare a produselor concepute, valorificarea lecturilor citite, prezentarea altor informații relevante pentru cărțile alese au constituit probele pe care cele șapte echipe din unitatea noastră le-au prezentat conform cerințelor date. Ne simțim mândrii că, în urma acestei activități, suntem cu un pas mai aproape de lumea cărților. Efortul și dorința spre lectură continuă sistematic, vizând o perspectivă, reprezintă condiția oricărui succes personal. Importanța lecturii este evidentă și mereu actuală. E un instrument care dezvoltă posibilitatea de comunicare între oameni, făcându-se ecoul capacităților de gândire și limbaj. Felicitări elevilor si cadrelor didactice îndrumătoare !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *